ALKO kerti gépek

ALKO kertigép akció

Karcher magasnyomású mosók

Teljes választékban a otthonitól az ipari használatig

Fűnyírók teljes válsztékban

Elektromos, akkumulátoros és benzines kivitelben

KIEMELT AJÁNLATAINK

Hírek

2016.11.05 11:33
Milyen akkus csavarozóra lehet szükségem ha lakásban élek…

Milyen akkus csavarozóra lehet szükségem ha lakásban élek…
A Bosch GSR 1000 smart-ra. És, hogy miért? olvasd végig a cikkemet, ami nem fizetett PR cikk.

 

Sokat gondolkodtam, heteket vagy akár egy hónapot is, hogy írjak egy rövid véleményt a BOSCH GSR 1000 smart új ipari (Professional) akkus fúrócsavarozójáról, ami most már annyira nem is új, mert 2016 tavaszán kaptuk meg először a magyar központi BOSCH-tól, hogy kijött egy új termék és rendelhető.


Első, sőt második ránézésre is valahogy elsiklottam e felett, amikor az árlistában sárgával megjelölt új termékként láttam, mert kezdetben még jóval magasabb áron volt kapható a GSR 1000 smart, mint mostanság, pedig csak fél év telt el a megjelenése óta. Véleményem szerint akkor még 5-7000 Ft-os különbséggel drágábban már az erősseb 28 Nm nyomatékú, kivehető dupla 10,8 Voltos Li-Ion akkus Bosch GSR 1080-2 Li kétsebességes fúrócsavarozót érdemes megvenni 28-30.000 Ft-os áron ami több szentpontból is praktikusabb, jobb és szintén ipari akkus csavarozó (még ez is belépő kategória az ipari vonalon) de egy aktív barkácsolónak jó megoldás, ha fúrni, csavarozni vagy akár fa vagy fém körkivágásra is használná.


De térjünk is vissza a GSR 1000 smartra.
Aztán vettem egy mély levegőt és rendeltem belőle 20 db-ot, hogy lássam is élőben, ne csak képen és végre a kezembe foghassam.
Mikor a Boschtól nagy kartondobozban meg kaptuk, elkezdtem kicsomagolni és akkor vettem észre, hogy milyen aranyos, kis kompakt, de mégis masszív, erős, modern formavilágú kofferben van, ami kb akkora, mint egy kis tégla, de mégis azt sugallja, hogy egy jó választás és érdemes megnézni mi rejtőzik a kofferen belül.


Kinyitottam a koffert és belül egy abszolút ergonómikos, gumírozott soft-grif csúszás mentes markolattal ellátott gép látványa fogadott, melyet rögtön meg is ragadtam.
Férfiként átlagos méretű kezem van, szóval nem egy markos kezű legény vagyok.
De olyan jól van megtervezve a BOSCH GSR 1000 smart markolata, mintha a kezem formájára tervezték volna a Bosch mérnökei. Merem ajánlani a könnyű és iszonyat jó fogása miatt kecses kezű hölgyeknek, vagy a hozzám hasonló uraknak.
Aztán elkezdtem gondolkodni, hogy kinek lehet jó és miért vennék meg ezt a tökéletes megjelenésű, de mégis a többi ipari akkus csavarozóhoz, de már a barkács gépekhez is képest gyenge, finoman fogalmazva nem túr erős 15 Nm maximális nyomatékú, akkus fúrócsavarozót, aminek a nyomatékát nem is lehet állítani és csak 6 mm-es fúrószár fogható be, a többi akkus csavarozó 10 mm-es tokmányához képest.


Mit ne mondjak talán 2 hét volt mire leesett a tantusz.
Rossz oldalról közelítettem meg a BOSCH GSR 1000 smart-ot.
Döbbenet az, hogy miközben van egy jól menő szerszámgép boltom több mint 7 éve, személy szerint nekem nincsen egy darab gépem sem, mert nem használom. Családom többi tagjának persze van, mert már évekkel ezelőtt minden Karácsonyra vettem valami praktikus Bosch barkács vagy kerti gépet Nekik, melyet a családtagjaim tudnak használni a házuk körül. Amiből az lett, hogy én használom a házuk körül :)

De térjünk is egy kicsit vissza, szóval kinek jó a Bosch GSR 1000 smart?

Személy szerint lakásban élek, nem használok semmilyen gépet, mert nincs mire. Egyetlen egy szerszámgép van a lakásban, egy BOSCH IXO III. full akkus csavarozó 3 Nm nyomatékkal, ami nem is az enyém, hanem a feleségemé. Még kb 10 éve, úristen, már tíz éve van??? tőlem kapta születésnapjára.
Hát mit nem mondjak majdnem fejemhez is vágta, amikor kibontotta, de hát 23 éves fejjel mikor elkezdtem a Bosch szerszámgépekkel foglalkozni, gondoltam egy hasznos ajándék lesz (férfiak már csak ilyek vagyunk, fő a praktikum), és még meg is kaptam korábban a Kedvesemtől, hogy rokonaim mindig kapnak tőlem valamilyen új Bosch gépet Karácsonyra csak Ő nem. Na mindegy is. Azóta a lakásban van a kis Bosch IXO csavarozó és, ha bármilyen új szekrényt veszünk és össze kell szerelni, vagy csak ki vagy be kell csavarozni valamit, mindig ott van üzemkészen feltöltve, hogy azt a pár csavart be tudjam hajtani vele.

 

És ekkor értettem meg mi a nagy előnye a BOSCH GSR 1000 smarnak.

Pont olyan embereknek való mint én. Aki egész évben csak dolgozik, és ha hazamegy már nem azt várja, hogy mit tud fúrni, faragni barkácsolni, csak pihenni szeretne. Viszont akadnak olyan helyzetek, amikor valamit, de mégis meg kell csinálni a lakásban. 
Évente, ha alig vesszük elő egyszer-egyszer, de amikor kell, akkor ne legyen lemerült az akkuja. Legyen elég erős, hogy egy lakásban bármilyen csavart be tudjak csavarni, vagy ha kell valami apróbb furatot fában (10mm-ig) vagy akár egy alu vagy réz profilban (6mm-ig) meg tudjak fúrni vele és ne okozzon gondot. Egy feltöltéssel akár 600 csavart is be lehet csavarozni puhafában (3,5 mm átmérővel 3 cm mélyen) és mindezt gyorsan mert 0- 700-ig állítható fordulata percenként.
Nyomatékszabályzó meg azért nincs rajta, hogy olcsóbb legyen, meg a 15 Nm nyomatékhoz meg nem is kell szerintem. Csupán csak egy pici odafigyelés kell, amikor a csavart behajtjuk, hogy ne szakítsuk bele az anyagba.
A beépített 10,8 Voltos Lítium akku meg senkit ne zavarjon, mert az Bosch IXO-ból kiindulva 5-7 évig de a mi személyes példánkban már 10 éve abszolút jól működik az akkuja. Persze semmi nem tart örökké, ahogy az autók akkuja sem. És ha lehetne is cserélni az akkuját akkor jelenleg a GSR 10,8 Voltos akku 12-16.000 Ft között van, igen csak 1 db akku.
Kofferjában minden olyan fa, fém fúrószár és a csavarozó Bittek elférnek, amire csak szükség lehet néha napján egy lakásban.

Viszont a GSR 1000 smart ára 18-20.000 Ft között van. Így 5-10 évig ha kibírja az akku, mert a géppel szinte biztos, hogy nem lesz semmi baj bőven megérte az árát, mert mindig ott volt készen, várva azt, hogy néha napján kezünkbe vegyük és munkába foghassuk.
Merem azt állítani, hogy aki szerette a Bosch IXO-t, azt a kicsi maroknyi csavarozót, amit már 13 éve lehett kapni elsőként, de már egy kicsit erősebb, de mégis Smart akkus fúrócsavarozóra vágyik biztos tetszetni fog neki és meg lesz elégedve a BOSCH GSR 1000 smart Lítium Ion 10,8 Voltos beépített ipari akkus fúró-csavarozóval, ami csak 90 dkg.
Ráadásul áfás számlára vásárolva is 1+2 év Bosch garancia vonatkozik rá. („zöld” barkács Bosch gépeknél áfász számla esetén csak 1 év)


A gépet itt tudja megtekinteni, vagy megvásárolni…