A termék a kosárba került.
Új jelszó kérése

Látogató számláló

1
2
3
7
3
3
3

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Fizetési megoldás

Szűrés

EAN kód
ALKO kerti gépek

ALKO kertigép akció

Karcher magasnyomású mosók

Teljes választékban a otthonitól az ipari használatig

Fűnyírók teljes válsztékban

Elektromos, akkumulátoros és benzines kivitelben

KIEMELT AJÁNLATAINK

Akkus gépek közti különbségek

Akkus gépek közti különbségek, felhasználási tanácsok

 

 

 

Két fajta típusú akkumulátoros gépet különböztetünk meg egymástól, amit ugyan szabad szemmel nem lehet észrevenni, de igen nagyok a különbségek.

 

 

Nikkel Cadmium, (NiCd) az egyik:

 

Ezzel az akku fajtával szerelt és árusított akkus barkács, vagy ipari gépek a legelterjedtebbek, mert ezt a technológiát használják régebb óta, habár mára már egyre inkább több hátránya van, a Lítium Ion akkus gépekkel szemben.

 

Tulajdonságai:

 

- Önkisülés: ami azt jelenti, hogyha teljesen fel is töltött állapotban teszi is el a felhasználó a gépet, abban az esetben is 3-4 hónap alatt teljesen lemerül. Kisüti önmagát. Kb: 30% a kapacitás vesztés havonta. Ez a Nikkel Cadmium vegyület nem képes tartósan megőrizni a töltöttségét

 

- Az akkuk súlya nehezebb, nagyobb, mint egy Lítium Ion akkué.

 

- Memória effektus lép fel: ami azt jelenti, hogy gyakoribb részlegesen való töltés után, (általában 3-5 órát kell tölteni teljesen lemerült állapotból) vagy minimális-közepes töltöttségre való rátöltést megjegyzi az akkumulátor és azt a ciklust veszi 100%-nak a következő töltésnél, és addig is engedi lemeríteni az akkut a következő használatkor.

 

1. Pl: A felhasználó 100%-os töltöttséggel tette el a gépet, de pl 4-5 hónapig nem vette elő, de mikor előveszi, mert gyorsan kell használnia egy munkához, azt veszi észre, hogy teljesen lemerült, meg sem mozdul a gép, elkezdi tölteni, de nem várja meg a 3-5 órás töltési időt, majd 1-2 óra múlva leveszi a töltőről, és elkezd dolgozni. Nem vesz észre semmi különbséget, pedig pl. ha 60%-ra lett feltöltve ennyi idő alatt az akku, ugyan teljesen le lehet meríteni, de később egy 3-5 árás töltéssel is csak 60%-ra tölti vissza a töltő az akkut, mert a megelőző töltést vette 100%-nak, ami valójában csak 60% volt. Így végül a megvásárláshoz képest 2-3 év alatt azt veszi észre a felhasználó, hogy tölti 3-5 órát az akkut, de nagyon gyorsan lemerül. Ami valójában a helytelen használat miatt következett be.

 

2. Pl: A felhasználó tudja, hogy nagyobb munka miatt szüksége van a teljesen feltöltött akkura, így felteszi 3-5 órat tölteni, pedig van még az akkuban töltés, félig vagy minimális töltés is, de van. Nincs kisütve. Az akku megjegyzi azt az állapotot, ahonnan el lett kezdve a töltés, pl: 20% töltés volt benne, feltölti a hiányzó 80%-i töltést, de a 80% veszi 100%-nak. Így használatkor már a 20% töltöttség elérése közelében fogja teljesen lemerültnek látni a gépet, holott még lenne 20% töltöttség, de nem lehet azt már később azt kihasználni, és végül a megvásárláshoz képest 2-3 év alatt azt veszi észre a felhasználó, hogy tölti 3-5 órát az akkut, de nagyon gyorsan lemerül. Ami valójában a helytelen használat miatt következett be, ugyan úgy, mint az első példa esetében.

 

Használati tanácsok a hosszabb élettartam érdekébe

 

Megvásárláskor és mindig teljesen merítsük le, akár befőttes gumit tegyünk a húzókarra, hogy üresjáratban kipörögjön az akku, majd az első 3-4 alkalomnál, mikor teljesen lemerült 12-13 órát töltsük megszakítás nélkül.

A további töltéskor is mindig teljesen lemerített állapotban kezdje le tölteni, de elég 3 maximum 5 órát tölteni. Több időre ne hagyja fent a töltőn, mert nem kapcsolja ki a töltést, túl lesz töltve, ami többszöri alkalomnál szintén károsítja az akkuban lévő kémiai vegyületek feszültség megtartási képességét.

Amennyiben helyesen tölti az akkut, kb. 4-5 év lehet az élettartama az akkumulátornak. Utána cserélni kell.

(ajánljuk a gyártó használati utasítás elolvasását, betartását is)

 

 

Lítium Ion (Li Ion) a másik:

 

Tulajdonságai:

 

- Nincs önkisülés (minimális: havi 1%)

- Nincs memória effektus

- Bármikor tölthetők, nem kell lemeríteni, nem kell a töltés időre odafigyelni.

- Rövidebb töltési idő: 30 perc alatt kb: 80%, másfél, max. 2 alatt 100%.

- Kisebb és könnyebb akkuk

- Erősebb, nagyobb  ( Nm ) nyomaték leadási arány

- Akkuk élettartama hosszabb: kb 5-7 év.

- Elektronikus töltés szabályozás: nem lehet túltölteni, mert ha fel van töltve az akku, kikapcsolja a töltést automatikusan.

 

 

Használati tanácsok a hosszabb élettartam érdekébe:

 

Nem kell oda figyelni, sem a töltési ciklus hosszára, sem a kisutésre, mert rá lehet tölteni, akár 5-10 perces töltési idővel is.

Viszont ne tegye ki tartósan - 0 fok alatti hőmérsékletnek, mert akkor hamar elveszíti a töltöttséget, de újból vissz lehet tölteni, mert ez nem károsítja az akkut, csak lemeríti a tartós hideg.

(ajánljuk a gyártó használati utasítás elolvasását, betartását is)

 

Barkácsolóknak vagy tartós és intenzív igénybevétel esetén is egyaránt a Lítium Ion technológiás akkus gépeket ajánljuk, ami ugyan kicsit drágább, mint a NiCd akkus gép, de tartósabb, több évvel hosszabb élettartam és a töltésre sem kell odafigyelni, így idő előtt nem használódik el az akku! Belefektetett pénze így pár év alatt megtérül!

Webáruház készítés